Overname Fokker Technologies: 'Goed nieuws voor Hoogeveen'

HOOGEVEEN - De overname van Fokker Technologies door het Britse bedrijf GKN is goed nieuws. Dat zegt directeur Rob Goossens van Fokker in Hoogeveen.
Fokker maakte de overname vanmorgen bekend. GKN neemt de vliegtuigonderdelenmaker over van de Britse investeerder Arle Capital.

Goed voor Fokker

Volgens directeur Rob Goossens van Fokker in Hoogeveen is dit echt heel goed nieuws. "De overname zat er al veel langer aan te komen. GKN is een grote divisie op het gebied van Aerospace, dat is heel goed voor Fokker," aldus Goossens.

Grote speler

GKN is een grote speler en naast de luchtvaart ook actief in de auto-industrie. Het bedrijf heeft fabrieken in meer dan dertig landen, meer dan 12.000 werknemers en behaalde vorig jaar een omzet van 3,1 miljard euro. Met de overname is 706 miljoen euro gemoeid.
Kans op uitbreiding
Door de overname is er een kans dat Fokker in Hoogeveen zich op meer projecten kan richten, liet directeur Goossens weten. De Nederlandse vestigingen van Fokker blijven gewoon bestaan en ook de naam blijft behouden.
Fokker heeft in Hoogeveen een vestiging met bijna duizend medewerkers. In Hoogeveen worden onderdelen gemaakt voor verschillende type vliegtuigen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.