Extreme regenval in Drenthe: 'Natste provincie van Nederland'

ASSEN - De stevige regenbui die gisteren over Drenthe trok heeft niet voor grote problemen gezorgd. Dat meldt de Veiligheidsregio Drenthe.
Bij de Meldkamer Noord-Nederland kwamen een handjevol meldingen binnen, vooral van ondergelopen kelders.
Natste provincie van het land
Dat het een flinke bui was, kan RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen bevestigen. "Ik hou het sinds 1979 bij en heb nog nooit zoveel regen in een etmaal gemeten." Karssen woont in Bovensmilde, waar 70 milimeter viel. Ook in Smilde, Veenhuizen Gieten en Wijster viel veel regen. "Drenthe was gisteren de natste provincie van Nederland", aldus Karssen.

Wateroverlast in Wijster

De meeste regen viel in:

1. Smilde - 77 milimeter
2. Bovensmilde - 70 milimeter
3. Veenhuizen - 68 milimeter
4. Gieten - 66 milimeter
5. Wijster - 48 milimeter

De minste regen viel in:

- Hoogeveen - 10 milimeter
- Hollandscheveld - 11 milimeter
- De Wijk - 15 milimeter
Extreme maand
Inmiddels is deze maand al 184 milimeter regen vallen, waar 79 milimeter normaal is voor juli. "Het is een extreme maand", zegt Karssen. "We hadden temperaturen van boven de dertig graden, een zomerstorm en gisteren dus die regen. Interessante tijden voor een weerman, maar minder leuk voor mijn moestuin."
Gaat het vandaag ook weer regenen?
We zijn volgens Karssen nog niet van de regen af. "Ook vandaag en morgen kan er plaatselijk in korte tijd veel regen vallen. Vrijdag en zaterdag wordt het beter."
Weten wat het weer gaat doen? Kijk dan op: http://www.rtvdrenthe.nl/weer

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.