Eerste Ierse travellers vertrokken uit Nieuw-Dordrecht [video]

NIEUW-DORDRECHT - Een deel van de groep Ierse travellers die in Nieuw-Dordrecht voor overlast zorgde, is vertrokken.
Verslaggever Ineke Kemper zag vanochtend een aantal caravans en busjes het dorp verlaten. "Ik heb een stuk of vijf caravans zien vertrekken. Gisteren hebben de Ieren op aandringen van de politie en de gemeente toegezegd weg te gaan. Nog niet alle travellers vertrekken vandaag, maar de uittocht is begonnen."
Overlast
Travellers is de benaming voor een groep rondtrekkende mensen in Ierland en Groot-Brittannië. Een groep die jaarlijks op een camping in Nieuw-Dordrecht staat, zorgt al weken voor overlast in het dorp. Ze scheuren volgens dorpsbewoners met hoge snelheid door het dorp. Ook bedreigen en intimideren ze het personeel in de plaatselijke supermarkt.
Uitschelden
Wat dat intimideren inhoudt, merkte Kemper vanochtend zelf ook. "Het ging er niet vriendelijk aan toe. Ik ben aan het filmen en daar zijn ze niet blij mee. Dus ze stonden me flink uit te schelden. Ik zal niet herhalen wat ze allemaal zeiden, maar het kwam er op neer dat ik de camera uit moest doen. Ook kwamen ze dreigend op me af rijden in een busje."
Opgelucht
De mensen in het dorp zijn volgens Kemper opgelucht dat de Ieren vertrekken. "Ik heb met mensen van de dorpscoöperatie gesproken. Ze balen van alles dat er gebeurd is en zij blij dat de Ieren vertrekken, zodat de rust weer kan terugkeren", aldus Kemper.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.