Overvaller juwelier Wolters in Coevorden krijgt 2,5 jaar cel

COEVORDEN - De 19-jarige Amsterdammer die samen met twee anderen een gewapende overval pleegde op juwelier Wolters in Coevorden is veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.
Bovendien moet de man een psychische behandeling ondergaan. Nadat zijn celstraf erop zit, komt de man terecht in een begeleid wonen-traject.
Bewezen
De rechter acht bewezen dat de man de overval pleegde. Ook de heling van de vluchtscooter door de man is bewezen, meent de rechter. De 19-jarige Amsterdammer is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Geen jeugdstrafrecht

De rechter zegt in zijn uitspraak rekening te hebben gehouden met de jonge leeftijd van de man. Wel is het volwassenenstrafrecht toegepast. Tegen de 19-jarige man werd de zaak heropend voor een extra rapportage in verband met een mogelijke toepassing van het jeugdstrafrecht.

Lees ook:
Strafeis tegen overvaller juwelier Wolters in Coevorden aangepast
De 19-jarige verdachte moet ook een schadevergoeding van tienduizend euro betalen.

Eis: zes jaar

De veroordeelde pleegde de overval samen met twee handlangers op 19 december vorig jaar. De twee andere overvallers uit Amsterdam van 24 en 25 jaar zijn in april veroordeeld tot vier jaar cel. De officier van justitie eiste eerder zes jaar cel tegen alle drie verdachten.

Lees ook:
Overvallers juwelier Wolters in Coevorden moeten vier jaar de cel in

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.