Tuigpaardenconcours Norg niet bang voor slecht weer: 'Er is een dreug plekkie veur je'

NORG - Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd, zijn de kampioenen van vorig jaar er klaar voor: het 38ste nationaal Tuigpaardenconcours in Norg.
De organisatie van het evenement,
, laat trots weten dat alle nationaal kampioenen van 2014 meedoen vandaag. In vijf categorieën wordt gestreden om de titel.
Maatregelen
De organisatie heeft wel maatregelen genomen in verband met het slechte weer, vertelt voorzitter Geezinus van Zonneveld. "Wij hebben een dikke driehonderd meter rijplaten gelegd als rijbaan over het veld waar de vrachtwagens moeten staan. Dat was eigenlijk ons probleem. Het zijn natuurlijk grote jongens en daar moeten we een goeie baan voor hebben."
"Het hoofdterrein waar de wedstrijd plaatsvindt is fantastisch. Het is een hele mooie grasmat. Het stadion van Norg noem ik het altijd. We kunnen de wedstrijden hier heel goed houden", aldus Van Zonneveld.

Dreug plekkie

Bang dat er minder publiek komt vanwege de regen is Van Zonneveld niet. "We hebben een overdekte tribune voor duizend man en een horecaplein waar zevenhonderd mensen droog kunnen staan. Jongens, kom naar Norg toe. Er is een dreug plekkie veur je. We maken er een mooie middag en een mooie avond van", vertelt Van Zonneveld.
Titelstrijd
Dames met Hackney's bijten het spits af met de nationale titelstrijd, gevolgd door het NK Fries Ras Eenspannen Ereklasse en het NK Nederlandse Tuigpaarden Eenspannen Ereklasse. Het vierde kampioenschap is Tuigpaarden Fokmerries Open Klasse regio Noord en daarna de titelstrijd Hackney's Vierspan.
Sprookje
Het Tuigpaardenconcours in Norg begint vanmiddag om vier uur. Evenals voorgaande jaren vormt het shownummer 'Het Sprookje van Norg' het sluitstuk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.