Man uit Hoogeveen steelt benzine en quad: 106 dagen cel

Archieffoto RTV Drenthe
Archieffoto RTV Drenthe
HOOGEVEEN - Een 34-jarige man uit Hoogeveen is voor heling van een quad en benzinediefstal veroordeeld tot een celstraf van 106 dagen. Die straf heeft de man inmiddels uitgezeten.

De officier van justitie eiste twee weken geleden dat de man in een instelling voor stelselmatige daders (ISD) werd geplaatst, voor een periode van twee jaar.
Maar de rechtbank ziet niets in de zogeheten ISD-maatregel. De man wil zich niet laten behandelen en zei tijdens de zitting ook niet mee te willen werken aan een langdurige behandeling.
"Een ISD-maatregel heeft dan ook geen enkele nut", concludeerde de rechter.

Quad

Agenten betrapten de man toen ze zagen dat in een bos bij Hoogeveen een quad door een auto werd meegesleept. De 37-jarige broer van de Hoogevener zat achter het stuur en vertelde in opdracht van zijn broer te handelen.

Benzine

Ook werd de man vastgelegd op bewakingsbeelden toen hij benzine stal bij een tankstation in Hardenberg.

Broer

De broer van de 34-jarige Hoogevener kreeg onlangs twee maanden cel opgelegd, voor heling van de quad en verboden wapenbezit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.