Koning van Dierenpark Emmen onttroond door leeuwinnen

EMMEN - Vanuit twee tegenoverstelde hoeken van het dierenverblijf houden ze elkaar in de gaten. Mannetjesleeuw Zulu en de leeuwenzusters Tia en Brandy.
De zussen zitten samen met de andere leeuwen, Zulu zit alleen in een grote kooi.

Gescheiden verblijf

De leeuwen zijn al weken van bed en tafel gescheiden. Tia en Zulu hebben drie kinderen in het verblijf rondlopen, maar onderling is het hommeles. Vooral leeuwin Tia heeft het op de vader van haar kinderen voorzien. Tante Brandy schaart zich achter haar zus.

Oplossing

Volgens dierenverzorger Roy Snijder is er geen panklare oplossing voor het probleem. Het park hoopt dat de rust terugkeert als de dieren wat meer te eten krijgen. "Minder eten is eigenlijk beter voor ze, maar hopelijk worden ze zo wat rustiger." In het uiterste geval moet het dierenpark op zoek naar een ander mannetje om eventueel met Zulu te ruilen.

Hopen op verzoening

"Het is niet zielig, in de natuur zijn het ook de mannetjes die weggaan bij de roedel en de vrouwtjes die achterblijven", zegt Snijder. De administratie die daarbij komt kijken hoopt het dierenpark uit de weg te gaan. Met de aankomende verhuizing is het voor iedereen beter als de kemphanen zich verzoenen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.