Cel voor mishandeling in de Kleepassage Emmen

De 29-jarige man uit Emmen heeft zijn straf al in voorarrest uitgezeten (Rechten: archief RTV Drenthe)
De 29-jarige man uit Emmen heeft zijn straf al in voorarrest uitgezeten (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Voor een ernstige mishandeling in de Kleepassage in Emmen is een 29-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een celstraf van veertig dagen.
De man zal van de straf niets merken. Hij heeft de dagen al in voorarrest uitgezeten.

Op stap

Op 26 december gingen een paar mannen in Emmen op stap. Daarbij werden ook drank en drugs gebruikt. In de Kleepassage ontstond een gevecht waarna drie mannen er vandoor gingen. Op straat lag een ernstig gewonde man. Hij raakte bewusteloos en moest met een gebroken neus en een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Straatroof

Het slachtoffer zou tijdens de mishandeling ook beroofd zijn van zijn portemonnee. Daarom werden de verdachten in eerste instantie voor straatroof opgepakt. Het Hof in Leeuwarden bepaalde dat voor diefstal met geweld te weinig bewijs was en de mannen werden vrijgelaten.

Telefoons afluisteren

Ondanks het afluisteren van de telefoons van de verdachten lukte het justitie niet om voldoende bewijzen te verzamelen. De jongste van het stel werd door de rechtbank in Assen vrijgesproken. De oudste gaf toe het slachtoffer te hebben geslagen. Hij werd dan ook veroordeeld.

Vuurwapengevaarlijk

De veroordeelde is in Nederland al eerder verdachte geweest in meerdere geweldszaken, waaronder de moord op André Lubbers in Klazienaveen. Hij werd echter nooit veroordeeld. In Engeland heeft hij wel jarenlang in de cel gezeten voor zware geweldsdelicten. Hij staat bekend als vuurwapengevaarlijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.