Bewoners Emmerhout boos op gemeente om vallende bomen

EMMEN - De bewoners van de Laan van de Bork in Emmerhout zijn woedend op de gemeente. Bij de storm van afgelopen zaterdag zijn opnieuw bomen omgewaaid en op huizen terecht gekomen. Volgens de bewoners komt dat doordat de gemeente het bos slecht onderhouden heeft.
Een van de bomen is bij de storm op het huis van Gijs Hooijer terecht gekomen en veroorzaakte schade aan zijn huis en tuin. Hij is zeer ontstemd: "Het is al de derde keer dat we schade hebben door omvallende bomen, dat kan toch niet."
Wel betalen, maar nauwelijks onderhoud
Hoewel de bomen op particuliere grond staan, betalen de bewoners jaarlijks 32,50 euro voor het onderhoud ervan. Voor dat geld verzette de gemeente 40 jaar lang nauwelijks werk, tot februari dit jaar. "80 procent van de bomen is toen weggehaald. Met als gevolg dat de overgebleven bomen los komen te staan. Ze steunen niet meer op elkaar en met de eerste de beste storm vallen ze om", vertelt Hooijer.
Reactie gemeente
De gemeente reageert schriftelijk, dat er in samenspraak met de bewoners voor gekozen is om een deel van het bos te kappen. Ze stelt dat de bewoners wisten dat de losstaande bomen tot twee jaar nodig hebben om zich te verankeren na het grote onderhoud.
Emmen heeft begrip voor de ongerustheid bij de bewoners, maar schrijft dat er nu geen gevaar meer is dat bomen omwaaien. Mocht dat gevaar er in de toekomst komen, dan zullen ze de risicobomen kappen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.