Vierde staking bij Brand Energy in maand tijd: 'Wij vragen geen gouden bergen'

KLAZIENAVEEN - Werknemers van Brand Energy & Infrastructure Services in Klazienaveen hebben vanochtend het werk neergelegd.
Het is de vierde keer deze maand dat de werknemers staken. Daarnaast hielden ze een
bij het hoofdkantoor en een
in Klazienaveen.

Fatsoenlijke ontslagvergoeding

De bonden onderhandelen sinds april met het bedrijf over een sociaal plan. Ze eisen een sociaal plan met een goede van werk naar werkregeling en een volgens hen fatsoenlijke ontslagvergoeding. Minimaal twintig werknemers zullen bij de voorgenomen reorganisatie hun baan verliezen.
"Wij vragen geen gouden bergen", zegt Johan Weijenberg van FNV. "Wij vragen een fatsoenlijke ontslagvergoeding die recht doet aan de omgeving. Als je op je vijftigste werkloos raakt in Klazienaveen is de kans op een andere baan vrijwel verkeken."
Starre houding
Weijenberg vindt de houding van Brand Energy star. "Ik heb het in de 25 jaar dat ik dit werk doe niet zo vaak meegemaakt dat het eindbod van de werkgever na drie onderhandelingsronden vrijwel gelijk is aan het eerste bod. Dat is heel erg bijzonder." Weijenberg hoopt dat de werkgever vandaag met een beter bod komt.
De FNV heeft vandaag om 14:00 uur overleg in Apeldoorn met de directie van Brand Energy, vanavond om 19:00 hoort het personeel wat uit deze gesprekken is gekomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.