Boerderijenfietstocht tevreden ondanks afname deelnemers door regen: ‘Het is niet anders'

Provincie - ZUIDWOLDE – Ruim zeshonderd fanatieke deelnemers trokken vanochtend hun regenpakken aan, pakten de fiets uit de schuur en schreven zich in voor de jaarlijkse boerderijenfietstocht door Drenthe en Overijssel.
De fanatieke fietsers legden een tocht van veertig kilometer af. Onderweg werd niet alleen gestopt bij boerderijen, maar ook bij kerken en andere bezienswaardigheden zoals de kalkovens in Dedemsvaart.

‘Niet zoals we afgesproken hebben’

De regen zorgt niet voor trieste gezichten bij de deelnemers. “Het gaat niet helemaal zoals we van te voren afgesproken hebben. Het zou mooi weer worden”, grapt een van de deelnemers, terwijl hij onder een afdak schuilt. “Toch gaat het weer mooi, net als ieder jaar.”
“Wij houden van fietsen”, vertellen twee vrouwen bij de kalkovens in Dedemsvaart. “En we hebben een ander jasje mee voor de zekerheid, dus het komt goed. Het wordt vanzelf weer droog.”

‘We zijn tevreden mensen’

Het was de tweede keer dat de boerderijenfietstocht in deze vorm georganiseerd werd. Vorig jaar deden er ruim dertienhonderd fietsers mee, maar dit jaar blijft de teller steken op zeshonderd deelnemers. “Dat komt puur door het weer”, legt Klaas Schaafsma van de organisatie uit.
“We hadden wel op meer deelnemers gehoopt, maar het is nu niet anders. We zijn tevreden mensen. Volgend jaar is de Boerderijenfietstocht er gewoon weer, dan komt het helemaal goed", zegt Schaafsma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.