Veel regen: Dierenbescherming Drenthe trekt aan de bel

Regen kan voor problemen zorgen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Regen kan voor problemen zorgen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Met de vele regen van de afgelopen dagen veranderen veel weilanden in een modderpoel. Reden voor Dierenbescherming Drenthe om aan de bel te trekken.
De dierenorganisatie roept mensen op om te melden als ze zien dat paarden of andere dieren in kletsnatte weilanden staan.
Strafbaar
Dierenbescherming Drenthe stelt dat het houden van dieren in kletsnatte weilanden sinds vorig jaar strafbaar is. "Eigenaren hebben een wettelijke plicht om in ieder geval voor een droge plek in het weiland te zorgen," zegt Marieke Wolters van Dierenbescherming Drenthe. "Hoefdieren, dus vooral paarden en pony's, hebben last van ongeschikte natte weilanden."
Beschutting
Bij extreme weersomstandigheden hebben dieren voldoende beschutting nodig, zegt Wolters. "Als het erg warm is, moeten dieren een koel plekje kunnen zoeken. Bij hevige regenval moeten ze een droog en beschutte omgeving hebben om te kunnen schuilen.
Waar melden?
Ziet u een paard of ander dier in een modderpoel staan zonder een droog gedeelte waar het dier naar toe zou kunnen? "Dan kunnen mensen bellen naar het meldpunt 144, de dierenpolitie komt dan in actie. Niet de dierenbescherming. Wij krijgen ook veel foto's binnen via Facebook van mensen die zich zorgen maken over dieren in natte weilanden, wij vragen hen melding te doen bij 144."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.