De Mooiste Zomer van oud-topschaatsster Renate Groenewold

ASSEN - In de serie Mijn Mooiste Zomer komen bekende en minder bekende Drenten aan het woord over hun mooiste zomervakantie, zomerhit en natuurlijk die ene, onvergetelijke zomerliefde. Vandaag: oud-topschaatsster Renate Groenewold uit Assen.
Vakantie
en de liefde...

Een warm, klein, klam tentje in het romantische Frankrijk. Jawel een echte vakantieliefde met mooie herinneringen heeft oud-topschaatsster Renate Groenewold aan haar vakantie in 1994 in Briancon.


Stiekem gedoe in een tentje
"Met een groep sporters gingen we dat jaar, 1994 of 1995, op trainingskamp naar Frankrijk. Fietsen in de bergen bij Briancon. En als ik iets doe, dan doe ik het goed. Ik kocht dus direct een tent, die overigens daarna nooit weer is gebruikt. En ja, ik had een vakantieliefde en dat was erg spannend. De vakantieliefde was mee op trainingskamp en niemand wist er van af. Maar van het een komt het ander in een tentje. Uiteindelijk wist iedereen het natuurlijk."
Boek
"Eén favoriet boek heb ik niet, al kocht ik wel elk jaar een nieuw Nicci French-boek. Elke zomer kwam er een nieuw boek uit, ja en dan lees je die. Een typisch vakantieboek."
Film
"Ik refereer in veel van mijn vakanties aan trainingskampen. We waren met een groep sporters in het Amerikaanse Milwaukee in 1999. Daar heb ik toen in een echte ouderwetse autobioscoop de film American Pie gekeken. Erg leuke ervaring, want dat kennen we hier in Nederland niet."

Hit

"Een heerlijke zomerhit waar ik goede herinneringen aan heb is Dreams van 2 Brothers on the 4th floor. Wat daar zo bijzonder aan is? Ik had vroeger een droom, de droom om wereldkampioen te worden. We zongen dit liedje als jonge sporter altijd uit volle borst mee in de auto."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.