'Kans dat het goed komt bij ANBO is kleiner dan 50 procent'

ASSEN - De kans dat het weer goed komt tussen de directie en de leden van ouderenbond ANBO is kleiner dan 50 procent. Dat verwacht Fokke Annema, woordvoerder van 53 noordelijke afdelingen van de ANBO.
De afdelingen hebben de Raad van Toezicht van de bond gevraagd om te bemiddelen in het conflict. De noordelijke afdelingen willen meer inspraak over de te volgen koers van de ANBO. Zij vinden dat er de laatste jaren te weinig aandacht is voor activiteiten voor ouderen. Maar die inspraak zag het landelijk bestuur tot nu toe niet zitten. Twee week geleden escaleerde de zaak, toen het landelijk bestuur de rekeningen van de noordelijke afdelingen blokkeerde.

Bemiddeling

Noordelijke leden van de ANBO willen zich nu afscheiden en een eigen organisatie beginnen. Maar Annema wil eerst nog een ultieme poging doen om de breuk te lijmen. "De ANBO heeft ook goede dingen, die gooi je niet zomaar weg. Daarom hebben wij de Raad van Toezicht om bemiddeling gevraagd."
Maar of die bemiddeling er komt is volgens Annema nog de vraag. "Voor een bemiddeling heb je twee partijen nodig. Als je kijkt wat er de laatste tijd over en weer is gezegd en geschreven, schat ik de kans dat we er uitkomen kleiner dan 50 procent."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.