75 miljoen euro voor Catawiki: 'Grootste investering in Nederlands internetbedrijf ooit'

Catawiki in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
Catawiki in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Online veilinghuis Catawiki in Assen heeft een investering van 75 miljoen euro opgehaald. De geldschieters zijn een aantal investeerders onder leiding van het Amerikaanse Lead Edge Capital.
Catawiki claimt dat het hier gaat om een van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf. Een van de investeerders is de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM).
Internationale groei
Het internetbedrijf zet het geld in voor verbetering van de dienstverlening en internationale groei. Catawiki telt momenteel tweehonderd werknemers en is actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.
Bijzondere objecten
Catawiki begon in 2008 als een online dienst waar verzamelaars stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen en is sindsdien uitgegroeid tot een veilingsite voor bijzondere objecten. Kunst, sieraden, oldtimers en horloges zijn nu de populairste categorieën.
Vorig jaar haalde het internetbedrijf al een investering van 10 miljoen euro binnen. Naar eigen zeggen steeg de omzet in de afgelopen twaalf maanden met 300 procent.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.