Stelling: Ik ken ook wel iemand die de verzekering heeft opgelicht

Soms geeft de verzekerde meer schade op dan dat er in werkelijkheid is. (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Soms geeft de verzekerde meer schade op dan dat er in werkelijkheid is. (Rechten: Archief RTV Drenthe)
ASSEN - Verzekeraars hebben afgelopen jaar 10 procent meer frauduleuze claims opgespoord dan in 2013. Het Verbond van Verzekeraars zegt op AD.nl dat het vooral om 'gelegenheidsfraudeurs' gaat.
Gelegenheidsfraudeurs
We geven stiekem meer schade op dan dat er is en we geven onze oude fiets of scooter op als gestolen. En dat kost de verzekeraars geld. Ben jij ook wel eens een 'gelegenheidsfraudeur' geweest? Of ken je iemand die zijn kapotgevallen iPhone of merkzonnebril via familie heeft laten vergoeden?

Stelling:

Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar telefoonnummer 0592-331188 of ga naar Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.
Vorige stelling
Gisteren vroegen uw mening over het betalen van een ziekenhuisrekening van compazuipers. Moeten de comazuipers zelf hun rekening betalen? Of moet het gewoon vergoed worden, we betalen immers allemaal een ziektekostenverzekering. 1130 mensen bracht hun stem uit en ruim 83 procent stemde eens. Bijna 17 procent was het oneens met de stelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.