Asbest gevonden in huurwoning in Meppel: 34 huizen onderzocht

MEPPEL - Woonconcept controleert huurhuizen in Meppel op asbest. Het gaat om 34 woningen aan het Theo van Doesburgplantsoen, de Jan Tooroplaan en de Hesselingen.
De woningcorporatie in Meppel doet dit uit voorzorg, nadat er bij een reparatie in een woning aan het Theo van Doesburgplantsoen asbest werd gevonden. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert het asbest.
Pompen plaatsen
Jacques Thielen, directeur en bestuurder van Woonconcept, laat op Radio Drenthe weten dat de asbestplaten ongeveer twee weken geleden zijn ontdekt. "We plaatsen pompen in de 34 woningen waar mogelijk asbest aanwezig is. Deze pompen meten acht uur lang de luchtkwaliteit. Een gespecialiseerd bedrijf meet dan of hierin ook vezels met asbest zitten.
Gevaar
Volgens Thielen is het nog niet helemaal duidelijk of de bewoners momenteel gevaar lopen. "De platen met daarin mogelijk asbest bevinden zich aan de binnenkant van de CV-ketel-kast. Een ruimte waar je niet dagelijks komt. En zo lang de platen niet of nauwelijks beschadigd zijn acht ik de kans klein dat men gevaar loopt. "
Blijven wonen
Het onderzoek in de andere huurhuizen begint binnenkort. Volgens Thielen kunnen de bewoners gewoon in hun huizen blijven wonen. "Zoals we het nu kunnen inschatten kunnen de bewoners in hun huis blijven. Op korte termijn zullen we de metingen verrichten."
Informatieavond
De bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld en kunnen vanavond vragen stellen tijdens een informatiebijeenkomst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.