Het is gelukt: Kunstenaar Harry en zijn Kosmotroniks gaan naar Italië

EMMER-COMPASCUUM - Kunstenaar Harry Arling uit Emmer-Compascuum kan wel een gat in lucht springen. Harry en zijn Kosmotroniks gaan naar Italië. Ze hebben genoeg geld opgehaald om deel te nemen aan de kunstbeurs. Dit laat de kunstenaar weten op zijn Facebookpagina.
Harry is uitgenodigd voor de grote Biënnale kunstbeurs in Florence. Maar hiervoor was geld nodig, minimaal 2.500 euro. Door middel van
konden mensen geld overmaken om Harry te steunen.
Afgelopen dinsdag was Arling te horen in het radio programma Anouk in de Middag. Toen stond de teller op 1.650 euro. Arling heeft nu het dubbele opgehaald.
Kosmotroniks?
Alle kunstwerken, de kunstvoertuigjes, zijn gemaakt van plastic afvalmateriaal en modelbouw onderdelen. "Van kruimeldief tot fluitje tot waterpistooltje. Deze alledaagse voorwerpen prikkelen mijn fantasie als kunstenaar om hiermee de meest spectaculaire machines te bouwen. Ze dragen de naam Kosmotroniks," zo schrijft de kunstenaar.
Duizenden kunstenaars
De Biënnale is een grote kunstbeurs die eens in de twee jaar wordt gehouden en waar in oktober bijna 2.000 kunstenaar uit de hele wereld hun werk laten zien.
De Biënnale wordt van 17 tot en met 25 oktober in Florence gehouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.