Asielzoekerskinderen Oranje zijn een middag onbezorgd kind

ORANJE - Lachende gezichtjes, rode clownsneuzen en rondvliegende bordjes op een stok. Ruim vijftig asielzoekerskinderen in Oranje beleefden vanmiddag een onvergetelijke dag.

Onbezorgd kind zijn
"We doen dit omdat we ze zien lachen en spelen, ze vergeten even al hun nare ervaringen. Ze kunnen echt even onbezorgd kind zijn", vertelt Willemieke Frank van Stichting Wolkentheater.
De stichting toert deze zomer met een zomerfestival langs twintig asielzoekerscentra in Nederland om ze daar een onvergetelijke middag te bezorgen. De kinderen kunnen kleuren, circusacts opvoeren en zich laten schminken als clown.
Inzetten voor kwetsbare groep
Het initiatief van Stichting Wolkentheater komt van Adrijan Rakic, hij kwam in 1993 als vluchteling uit Joegoslavië naar Nederland.
"Hij keek om zich heen en zag kinderen in vluchtelingencentra zien wachten. Vooral in de zomer hadden ze niks te doen en daar wilde hij verandering in brengen", aldus Frank.
Theater
Belangrijk onderdeel tijdens de middag is theater. Twee acteurs spelen met behulp van poppen een show voor de kinderen.
"Wat ze te zien krijgen is twee mannen die elkaar proberen af te troeven, onder andere een gewichtheffer, een ezel en een leeuw. Maar ook een stukje emotie, dat hoort er ook bij", vertelt acteur Arthur Geesink.
Het zomerfestival van Stichting Wolkentheater toert tot en met 7 augustus langs asielzoekerscentra in Nederland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.