Sluiting regiokantoren Natuurmonumenten kost geen banen

ASSEN - Het is nog niet duidelijk per wanneer het regiokantoor van Natuurmonumenten in Assen sluit. Wel houden alle vijftien medewerkers hun baan. Dat zegt directeur natuurbeheer Teo Wams van Natuurmonumenten.
Natuurmonumenten is van plan alle zes de regiokantoren in Nederland te sluiten, waaronder ook die van regio Noord in Assen. Vanuit dit kantoor worden de provincies Drenthe, Groningen en Friesland aangestuurd. De overige vijf regiokantoren staan in Zwolle, Rheden, 's Graveland, Rotterdam en Eindhoven.
Kinderschoenen
Volgens Wams staat het plan nog in de kinderschoenen. "We hebben nog maar de hoofdlijnen van deze organisatieverandering aangekondigd. De komende maanden moeten die verder ingevuld worden." De directeur benadrukt dat het plan bedoeld is om slagvaardiger te werken, niet om te bezuinigen. "We willen de beheereenheden, waar de boswachters werken, versterken. Meer handen aan de schop."
Ander werk
Dat betekent dat medewerkers van Natuurmonumenten hun baan niet kwijtraken, maar waarschijnlijk wel ander werk. "Wellicht krijgen medewerkers een andere standplaats of wordt hun taakinvulling anders", aldus Wams.

Wisselende reacties

Volgens de directeur is er wisselend gereageerd op het plan. "Verandering is altijd spannend. De een vindt het leuk en interessant, de ander zet er vraagtekens bij."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.