Tikkende apen op Dicky Woodstock Popfestival

STEENWIJKERWOLD - Twee rondrennende apen vanmiddag bij het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkermond. Dit is niet het begin van een slechte mop, maar het begin van een potje apenkooi.
Om de festivalgangers tussen de optredens in de feesttent door te vermaken, werd er een pot apenkooi XXXXXL georganiseerd.
'Geef de mensen brood en spelen'
"We hebben geleerd van de Romeinen: geef de mensen brood en spelen en dan gaan ze zich vermaken. We hebben elk jaar een ander thema op de vrijdagmiddag en het leuk ons leuk om dit jaar te gaan apenkooien", vertelt Henk Kranendonk van de organisatie.
Apenkooi
Op het terrein in Steenwijkermond lagen onder meer grote trekkerbanden, een auto en speeltoestellen waarop de deelnemers konden lopen. "Je mag niet op de vloer komen en als je getikt wordt ben je af, dat is het eigenlijk", legt Daniël Haveman van de scouting uit.

Bewegen

De scouting was nauw betrokken bij het opzetten van het apenkooiparcours. "Maar het is ook een goede stimulans voor de jeugd om te bewegen. Het beweegteam Steenwijkerland doet hier ook aan mee en zij promoten ook dat de kinderen meer bewegen", aldus Haveman.
Vanavond kunnen festivalgangers genieten van optredens van onder meer UB40 en Het Goede Doel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.