Vragen over misgelopen miljoenen voor Port of Zwolle

Een schip bij de haven van Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een schip bij de haven van Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
MEPPEL - Regionale VVD-fracties, waaronder die in Meppel, maken zich zorgen over het mislopen van miljoenen subsidiegeld. Het gaat om 56 miljoen euro voor de Port of Zwolle, het gezamenlijk havenbedrijf waar de gemeenten Meppel, Zwolle en Kampen in samenwerken.
Die subsidie was bedoeld voor verbreding van de Kornwerderzandsluizen in de Afsluitdijk. Deze verbreding is volgens de VVD in Meppel belangrijk, omdat containerschepen dan rechtstreeks naar Meppel kunnen komen, zonder dat ze eerst overslagplaats moeten vinden.
Europese subsidie
De subsidie was door de provincie Drenthe, Overijssel, Flevoland, Friesland en een paar gemeenten aangevraagd bij de Europese Unie.
Vragen
De VVD-fracties in de provincies en gemeenten stellen nu vragen aan hun colleges. Ze willen bijvoorbeeld weten of er rekening gehouden is met de afwijzing van de subsidieaanvraag, wat de gevolgen zijn van de afwijzing en hoe de verbreding van de sluizen in de Afsluitdijk alsnog tot stand kan komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.