Coevorden organiseert voor het eerst een kasteeldag

COEVORDEN - Een middeleeuwse markt in het centrum van Coevorden. Voor het eerst sinds vijfhonderd jaar wordt er een dergelijk evenement georganiseerd.
De Coevorder ondernemers hopen met de kasteeldag meer publiek naar de stad te trekken. De Middeleeuwen passen goed bij het historische karakter van de stad.

Zwaardvechten en kruisboogschieten

Bezoekers kregen zwaardvechtdemonstraties te zien, kinderen konden kruisboogschieten of een spelletje uit die tijd doen. Het kasteel van Coevorden was open voor rondleidingen.
Dieren en kraampjes in oude stijl moesten de Middeleeuwen laten herleven. Volgens organisator Marieke Meijerink was de markt geslaagd. Zij hoopt dat de kasteeldag een jaarlijks vervolg krijgt.
Stadsrechten
Coevorden kwam tijdens de Middeleeuwen tot bloei. De plaats kreeg in 1407 stadsrechten. Op verschillende plekken in de stad zijn verwijzingen te vinden naar die tijden, met het kasteel als belangrijkste blikvanger.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.