Ruim 25.000 belangstellenden zien historische vrachtschepen bij MusSailkanaal

MUSSELKANAAL - Zo'n 130 historische vrachtschepen, demonstraties, markt en live muziek. Het zijn de ingredienten voor MusSailkanaal, een evenement in het kader van het 250 jarig bestaan van Het Stadskanaal.
De afgelopen drie dagen kwamen al ruim 25.000 mensen naar Musselkanaal voor het evenement. Vandaag is de afsluitende dag van MusSailkanaal.

Honderden jaren

Het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal bedacht MusSailkanaal, omdat het kanaal Stadskanaal een jubileum viert. Daarnaast bestaat de provinciegrens tussen Drenthe en Groningen dit jaar 400 jaar.
Veel van de 130 vrachtschepen zijn toegankelijk voor publiek. Op meerdere boten worden demonstraties gehouden en er is een markt waar oude ambachten worden getoond.

Semslinie Express

MusSailkanaal is goed te bereiken per trein, laat de organisatie weten op de website. Arriva en Museumspoorlijn STAR zetten de Semslinie Express in om bezoekers van en naar Musselkanaal te brengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.