'Teleurstellend aantal bezoekers SIVO'

ODOORN - Het SIVO Wereld Dans- en Muziekfestival werd de afgelopen dagen door 18.000 mensen bezocht. Dat zijn er zo'n tien procent minder dan vorig jaar.
Volgens voorzitter René Wiggers komt de daling van het aantal bezoekers door het weer: "Het was de eerste avond natuurlijk bar en boos. Maar ook de dagen daarna: het was overdag lekker, maar 's avonds koud. En het festival is in de open lucht en in tenten. Ik kan me voorstellen dat je dan niet gaat zitten."
Wiggers is wel tevreden over het aantal bezoekers op zaterdag en zondag. Hij kan nog niet zeggen of het evenement uit de kosten is gekomen.
Publiek tevreden
De mensen die wél kwamen lijken tevreden. "Ik kom speciaal voor het SIVO uit Amsterdam", vertelt een bezoekster. "Vorig jaar was ik hier toevallig één dag en toen vond ik het zo leuk dat ik dit jaar een passe-partout heb gekocht. En volgend jaar kom ik weer."
"Hier zijn geen vervelende bezoekers", zegt een ander. "Ik loop heel veel festivals af. Maar het is hier gezellig, en het programma is heel goed."
Oubollig
Omdat volksdansen een wat oubollig imago heeft veranderde de organisatie begin dit jaar de naam in Wereld Dans en Muziekfestival SIVO om wat moderner over te komen. "Ik vind het helemaal niet oubollig wat je hier ziet", reageert een bezoeker. "Alleen dat Nederlandse dansen. Dat is typisch ouderwets volksdansen. Dat mag van mij wel weg."
Dit jaar kwamen twaalf buitenlandse dansgroepen en vier uit eigen land naar het SIVO. Minder groepen dan voorgaande jaren, maar daardoor kon de rest van het geld worden geïnvesteerd in licht en geluid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.