Stelling: Politieagenten hebben groot gelijk dat ze doorstaken tot er een nieuwe cao is

Politieactie (Rechten: archief RTV Drentthe)
Politieactie (Rechten: archief RTV Drentthe)
ASSEN - De politie voert vanaf vandaag opnieuw actie. Dat betekent dat agenten alleen uitrukken bij gevallen van 'spoed en bloed', zoals ze het noemen. Als u voor andere meldingen, zoals bijvoorbeeld geluidsoverlast, bij de politie aanklopt, geven ze niet thuis.
Doel van de acties is een betere cao. De politiebonden weigeren genoegen te nemen met de loonruimte-overeenkomst die premier Mark Rutte op 10 juli bekendmaakte voor alle ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.

'Onbegrijpelijk'

"We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zo'n mager aanbod het bos in laten sturen", aldus de bonden. Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.
Wat vindt u? Moet het nu eens afgelopen zijn met de acties of hebben de politiemensen groot gelijk?
Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar telefoonnummer 0592-331188 of ga naar Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Vrijdag hadden we de stelling dat het Drentenieren meer gepromoot moet worden. 462 mensen hebben hun stem uitgebracht. Ruim 63 procent was het er niet mee eens. 36,6 procent wel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.