SP Drenthe wil tekst en uitleg over herrie in stiltegebieden

Wandelen in een stiltegebied (archieffoto RTV Drenthe)
Wandelen in een stiltegebied (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - "De provincie moet voorkomen dat de stilte hierover oorverdovend wordt.” Dat vindt de SP in Drenthe naar aanleiding van commentaar van de Natuur en Milieufederatie Drenthe (NMF) dat er herrie is in stiltegebieden.
De provincie heeft elf stiltegebieden aangewezen in Drenthe, maar volgens de NMF wordt de rust er verstoord. De SP stelt daarom vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Waarschuwingsborden

De partij wil graag een beleidsanalyse inzien die gemaakt is in opdracht van de provincie. Ook willen ze graag weten of er eerder klachten zijn gekomen over het beleid voor stiltegebieden. Bezoekers zouden vaak niet weten dat een gebied is aangewezen als stiltegebied. De SP wil daarom van Gedeputeerde Staten weten of er ook borden zijn geplaatst bij de gebieden.
Handhaving
De NMF is niet tevreden over de handhaving in de stiltegebieden. De SP wil dan ook graag van het college horen wat zij denken van de verwijten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.