Drentse talenten dammen zich een weg naar de middenmoot op EK in Estland

HOOGEVEEN - Drie talentvolle Drentse dammers spelen op dit moment in Estland het Europees kampioenschap jeugddammen.
Het toernooi kan gezien worden als een krachtmeting in aanloop naar het
dat in november in Beilen wordt gehouden.

Geen Drents succes

Volgens Herm Jan Brascamp van damclub Hijken hoeven we niet op Drents succes te rekenen. Nicole de Vries en Roland Kreeft uit Hoogeveen eindigen volgens Brascamp waarschijnlijk ergens in de middenmoot. Nick Waterink, ook uit Hoogeveen, kan vijfde worden.
Hoogeveense talenten
De drie Drentse talenten komen allemaal uit Hoogeveen en dat is volgens Brascamp geen toeval. "In Drenthe is een groot project bezig dat begonnen is in Hoogeveen, waarbij we een schooldamtoernooi organiseren", legt Brascamp uit. "De winnaars van dat toernooi gaan vervolgens naar de gemeentelijke kampioenschappen en daarna worden de goede jonge dammers uitgenodigd voor de club."

WK in Beilen

Brascamp houdt zich namens damclub Hijken ook bezig met de organisatie voor het WK jeugddammen in Beilen. Daar worden zo'n 250 deelnemers verwacht die hun partijen spelen in de plaatselijke sporthal. Tijdens dat WK zijn er meer kansen voor de Drentse dammers. De damclubs van Emmen en Hijken mogen namelijk zelf een extra deelnemer afvaardigen. "We zijn chauvinistisch, dus we zoeken Nederlanders en Drenten uit", aldus Brascamp

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.