Reclameborden langs N33 en N34 bijna verdwenen

GIETEN - Bijna vijf maanden nadat de gemeente Aa en Hunze aankondigde dat commerciële reclameborden langs de N33 en N34 moesten verdwijnen, zijn bijna alle borden weg. De gemeente dreigde ondernemers een boete op te leggen van 2000 euro per week, want dat is het bedrag dat de reclame hen zou kunnen opleveren.
De meeste bedrijven kozen eieren voor hun geld, behalve ondernemer Paul van Essen. Van zijn bedrijf staat langs de N34 tussen de rotonde in Gieten en Annen prominent een reclamebord. Hij heeft nog geen oproep gehad van de gemeente om zijn reclameuiting te verwijderen en laat zijn bord dan ook staan.


Borden van evenementen
Erik Rossing van restaurant De Schaopwas in Eext had een reclamebord langs de N33 bij de rotonde in Gieten. Afgelopen weekend verwijderde hij het bord na een gesprek met burgemeester Eric van Oosterhout. "De burgemeester vindt het ontsierend in het landschap. Ik heb er wel vraagtekens bij, want niet-commerciële uitingen zijn wel toegestaan en die zijn ook ontsierend. Maar ik heb het bord weggehaald, want ik vind het een goede gemeente en je moet toch met elkaar door één deur", zegt Rossing.
Boetes extreem
De boete van 2000 euro vinden zowel Van Essen als Rossing veel te hoog. "Als het reclamebord me zoveel zou opleveren, zou ik stoppen met werken", zegt Van Essen.
Ondernemer Thimo Mulder van De Boedelmarkt in Annen verwijderde al snel na de oproep van de gemeente zijn reclameuiting. Hij is in nog in afwachting van een hoorzitting bij de gemeente Aa en Hunze over het onderwerp.
De gemeente Aa en Hunze laat weten dat nog geen boetes zijn opgelegd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.