Black Jackets Oetara schenkt FC Amboina 250 euro na inbraak

Er werden onder meer ballen gestolen (archieffoto RTV Drenthe)
Er werden onder meer ballen gestolen (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Hulp voor voetbalclub FC Amboina. Na de inbraak van afgelopen weekend heeft broederschap Black Jackets Oetara de vereniging 250 euro gegeven.
Secretaris John Matahelumual is blij met de spontane donatie. "De inbraak was een klap in het gezicht, maar dit geeft ons weer inspiratie om door te gaan en het koppie niet te laten hangen."

Bestuur werkte juist aan wegwerken financiële problemen

FC Amboina mag sinds dit seizoen weer in competitieverband voetballen, na een schorsing van een jaar wegens betalingsachterstanden. Een nieuw bestuur werkt hard aan het oplossen van de financiële problemen. Daarom kwam de inbraak van afgelopen weekend, waarbij onder meer de nieuwe ballen werden gestolen, bijzonder slecht uit.

Paar honderd euro schade

"Elke euro die we extra moeten uitgeven is op dit moment te veel voor ons", zegt Matahelumual. "De schade is denken we een paar honderd euro. Na twee stappen vooruit is dit eentje terug. Maar dan is het mooi om te zien dat je door andere verenigingen weer gesteund wordt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.