Gemeente vraagt hulp van inwoners Hoogeveen bij pakken pyromaan

Een brandende bestelbus (archieffoto Persbureau Meter)
Een brandende bestelbus (archieffoto Persbureau Meter)
HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen vraagt haar inwoners zich aan te melden voor Burgernet zodat mensen een bericht ontvangen als er brand is.
Het onderzoek naar de autobranden loopt nog steeds en de politie kan de hulp van de inwoners bij het pakken van de pyromaan goed gebruiken. Sinds mei dit jaar zijn er vijftien verdachte branden geweest. De politie deed eerder al de oproep aan inwoners om
en met tips te komen.
Extra toezicht
Al meer dan een jaar worden er vooral 's avonds en 's nachts branden gesticht op diverse locaties in Hoogeveen. De brandstichting heeft volgens de gemeente een hoge prioriteit. "Gelukkig is het tot nu toe alleen bij materiële schade gebleven en zijn er nog geen slachtoffers gevallen", zegt wethouder Anno Wietze Hiemstra. "Alle mogelijke middelen worden ingezet om herhaling in de toekomst te voorkomen. Zo wordt er bijvoorbeeld extra toezicht gehouden. Maar de politie kan het gebied niet 24 uur per dag volledig in de gaten houden."
Wat is burgernet?
Iedereen in de regio Hoogeveen die zich heeft aangemeld voor Burgernet, krijgt een sms of voicemailbericht van de politie zodra er een brand woedt. Het verzoek is dan om uit te kijken naar verdachte personen, situaties of auto's. De kans is groot dat de oproep midden in de nacht komt, maar het is mogelijk om de instellingen zo aan te passen dat 's nachts geen oproepen worden ontvangen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.