Broer en zus uit Nieuweroord tonen acrobatische kunsten op WK voltige

NIEUWEROORD - Voor het eerst in de geschiedenis wordt het WK voltige in Nederland gehouden. Broer en zus Arthur en Charlotte Seidel uit Nieuweroord doen mee aan het WK, maar verwachten niet in de prijzen te vallen.
Voltige is een combinatie van turnen en acrobatiek, maar dan op een paard. Charlotte en Arthur doen mee bij de junioren. Charlotte is nu twaalf, maar wist al vanaf haar derde dat ze dit wilde doen: "Voetbal is ook best leuk als sport, maar voltige is veel leuker!"

Trainen in Brabant

Ook haar oudere broer Arthur (15) is besmet met het voltige-virus. Je moet er ook echt wat voor over hebben, want trainen gebeurt vaak ver weg in Brabant of in Duitsland.
Niet in de prijzen
Sinds oktober zijn Charlotte en Arthur geselecteerd voor het Nederlands team en samen doen ze mee aan het WK, dat morgen begint in Ermelo. Zondag zijn de finales, maar broer en zus verwachten niet te winnen: "Ergens tussen de zevende en tiende plaats, dan zijn we tevreden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.