Politie tast nog in het duister over oorzaak van dodelijk ongeval op A28 bij Beilen

Het ongeluk op de A28  (Rechten: Persbureau meter)
Het ongeluk op de A28 (Rechten: Persbureau meter)
BEILEN - Op de A28 bij Beilen is gisteravond bij een ongeluk een 18-jarige vrouw uit Assen om het leven gekomen. De bestuurder van het voertuig, een 24-jarige Assenaar, raakte lichtgewond.
De politie kan nog weinig vertellen over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. "De toedracht is nog niet duidelijk", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus op Radio Drenthe.

Geen vangrail

"Het staat wel vast dat de bestuurder de controle over de auto is kwijt geraakt en hierdoor van de weg raakte en tegen een boom reed. Met helaas deze gevolgen", aldus de politiewoordvoerder. Op het deel van de A28 waar het ongeluk gebeurde, staat geen vangrail.

Wonder boven wonder

De 18-jarige vrouw is de vriendin van de bestuurder. Heidanus: "De bestuurder is erg aangedaan. Het was een harde klap. Zelf is hij wonder boven wonder slechts lichtgewond geraakt, maar zijn vriendin heeft het leven moeten laten."
Lees ook: Vrouw (18) overleden na ernstig ongeluk op A28 bij Beilen
Reconstructie
De A28 in de richting Beilen was gisteravond lange tijd afgesloten voor onderzoek. "De verkeersspecialisten hebben geprobeerd een reconstructie te maken van het ongeluk. Als we de bestuurder hebben gesproken, hopen we meer te kunnen zeggen over het ongeluk", aldus de politiewoordvoeder. Even na tien uur was de weg weer vrij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.