Norg maakt zich op voor een weekend vol wielersport

NORG - Zo’n 250 vrijwilligers zijn bezig met de voorbereidingen van het wielerweekend in Norg.
Morgenochtend starten een kleine negenhonderd mountainbikers voor de tweede editie van de Veldslag om Norg. Een toertocht over honderd of zeventig kilometer.
Zondagmiddag om twaalf uur starten vijftien Nederlandse topploegen van elk acht renners voor de Slag om Norg. Een klassieker over 164 kilometer waarvan vijftig kilometer over onverharde stroken.
Daarmee is de Slag om Norg na de Strade Bianche in Italië de tweede koers in Europa over onverharde wegen.
Vrijwilligers
Een dergelijk spektakel is volgens voorzitter Johan Wekema van de organiserende Stichting Wielerpromotie Noord-Drenthe alleen mogelijk dankzij de bereidheid van een grote groep vrijwilligers.
Op het evenemententerrein werden vrijdag onder meer de startvakken voor de Veldslag in gereedheid gebracht. Volgens Wekema kan de Veldslag om Norg de komende jaren best uitgroeien naar twaalfhonderd deelnemers.
Live op TV DrentheVoor de thuisblijvers is de Slag om Norg zondagmiddag vanaf 14:30 uur live te volgen op TV Drenthe en via de website www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.