Brugstoring bij Dieverbrug: 'Als het nog lang duurt, varen we terug naar Meppel'

DIEVERBRUG - Sinds kwart over negen vanochtend ligt Harmen Okkema uit Grou met zijn boot stil in de Drentsche Hoofdvaart. Een technische storing bij de Dieverbrug zorgt ervoor dat hij, net zoals mede-schippers, zijn vaarweg niet kan vervolgen.
Update 13.30 uur: Naar verwachting is de storing aan het einde van de middag voorbij. Vermoedelijk is een soort batterij van de brug kapot.
De problemen met de Dieverbrug werden vanochtend om negen uur ontdekt. Volgens de provincie begon de storing gisteren aan het einde van de middag.

Twee keer dubbelrood

Schipper Harmen Okkema: "Vanochtend ging het dubbelrood bij de brug uit, dan denk je dat je verder kunt varen, maar toen ging het dubbelrood voor de tweede keer aan. Dan weigert de brug dus. Ik heb begrepen dat het wel even kan duren, maar we hopen dat we zo verder kunnen varen richting Assen."
"Gaat het nog lang duren, dan kunnen we altijd nog terug naar Meppel. Ik hoop dat de provincie dat ons snel kan laten weten", zegt Okkema.

Vijf minuten of twee uur?

Brugwachter Edwin Bijmholt kon aan het begin van de middag nog geen zinnige uitspraak doen over hoe lang de storing gaat duren. "Het kan met vijf minuten klaar zijn, maar het kan ook nog wel een uur of twee uur duren."

Gebeurt niet vaak

Schipper Harmen Okkema heeft een dergelijke stremming nog niet eerder meegemaakt. "We hebben al jaren gevaren, maar ik heb nog nooit moeten wachten voor een kapotte brug. Bij handmatige bediening van de brug gebeurt dit niet."
Ook John Tits van de provincie, de beheerder van de brug, benadrukt dat dit niet vaak gebeurt. "We hebben maar weinig problemen met bruggen, dit is een uitzonderingssituatie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.