Leerlingen zomerschool maken eindtoets: gaan ze over of blijven ze zitten?

EMMEN - Spannende dagen voor bijna veertig leerlingen van de zomerschool in Emmen. Dit weekend horen zij of ze alsnog over zijn naar het volgende schooljaar. Daar hebben de jongeren twee weken hard voor gewerkt.
De zomerschool is voor middelbare scholieren die net te weinig punten hadden gehaald om over te gaan. Door in de zomervakantie twee weken naar school te gaan, de eerste en de laatste vakantieweek, maken ze alsnog kans om over te gaan.
Eindtoets
Vandaag maakten de leerlingen een eindtoets in het vak waarin ze zijn bijgespijkerd. Is de toets voldoende, dan hebben de leerlingen het gered.

"De leerlingen hebben keihard gewerkt, ik ga er vanuit dat 90 procent het gered heeft", zegt coördinator Tjesse van der Kamp. Landelijk ligt het gemiddelde op 80 procent.
De zomerschool in Emmen is een samenwerking van het Esdal College, Carmel College en Hondsrug College in Emmen en het RSG in Ter Apel.
Blijdschap
Een enkele leerling had geluk. Een van de meiden hoorde een half uurtje na het maken van de toets al dat ie voldoende was. "Ik ben echt ontzettend blij." De rest hoort het dus komend weekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.