Eerste examen T-rijbewijs: 'Het viel wel mee'

EMMEN - Tim van Rijn is een van de eerste Drenten die examen heeft gedaan voor het T-rijbewijs. Dat is het rijbewijs dat je nodig hebt om een trekker te mogen besturen.
Tim was de eerste kandidaat voor het CBR in Emmen en dat maakte het wel even extra spannend. De instructeur, leerling en examinator voelden alle drie gezonde spanning voor het examen dat negentig minuten duurt.
T-rijbewijs verplicht
Het T-rijbewijs is sinds 1 juli dit jaar verplicht. Mensen die voor die tijd al een rijbewijs of trekkercertificaat hadden, hoeven geen examen te doen.
Iets na elf uur mocht Tim een grote aanhanger achter de trekker koppelen. Het examen was begonnen. Op de trekker is plaats voor maximaal twee personen. Instructeur Theo Kroezen van rijschool Nijland bleef noodgedwongen achter op het terrein van het CBR. "Het is heel spannend, hij is toch de eerste die ik opleid. Een jongen van zestien aan de slag met groot en zwaar materieel."
Opluchting bij Tim
Tegen half één 's middags waren Tim en de examinator weer terug bij het CBR. De gezichten verraadden nog niets toen het duo uitstapte en het gebouw binnenliep. "Geslaagd," riep Tim naar zijn moeder toen hij niet veel later weer naar buiten kwam. "Ik ben hier heel erg blij mee."
Echt moeilijk vond Tim het examen niet: "Het viel wel mee."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.