ProRail stelt werkzaamheden aan het spoor in Assen uit

Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebouw van Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebouw van Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De aanpak van het spoor in Assen begint niet in augustus volgend jaar, maar wordt een jaar uitgesteld. Dat heeft ProRail besloten.
De gemeente is in gesprek met de spoorbeheerder, de gemeente Groningen en de provincies Drenthe en Groningen, dat bevestigt wethouder Harmke Vlieg. De gemeente is niet blij met het uitstel en ook Drents gedeputeerde Henk Brink is er niet over te spreken.
Nieuw station
Naast werkzaamheden aan het spoor rond Assen moet er ook een nieuw stationsgebouw en stationsplein komen. Het is de bedoeling dat er meer treinen gaan rijden tussen Assen en Groningen zodat reizigers nooit lang op een trein hoeven te wachten.
Meer reizigers
NS en ProRail verwachten door deze nieuwe regeling meer reizigers. Eind 2016 moesten de werkzaamheden aan het spoor voltooid zijn, omdat de dienstregeling van 2017 uitgaat van zes treinen in de spits. Die treinen zijn dringend nodig, omdat rond die tijd de zuidelijke ringweg van Groningen op de schop gaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.