Cascade in Hoogeveen kleurt geel van de badeenden

HOOGEVEEN - Ruim vijfduizend badeenden zwommen vanavond door de Cascade in Hoogeveen. Het doel? Zo snel mogelijk het einde van de Cascade bereiken.
De badeendenrace is een echte race, georganiseerd door de Ronde Tafel in Hoogeveen. Met de race zamelt de organisatie geld in voor de World Servants en het Eetcafé Hoogeveen, dat gerund wordt door mensen met een berperking.
Iedere deelnemer kon een badeend kopen voor vijf euro. In twee groepen van 2500 werden de eenden te water gelaten. De eerste vijfhonderd per groep die de finish passeerden, veroverden een plek in de finale.

Jeugdbrandweer laat eenden zwemmen

Voor de leden van de Jeugdbrandweer Hoogeveen was er een mooie taak. Zij zorgden met hun slangen en een ingenieus systeem van pvc buizen ervoor dat de eenden op topsnelheid naar de finish konden zwemmen.
Winnaar
Uiteindelijk was het badeend nummer 3399 die in de finale als eerste aantikte. De badeenden met startnummer 3086 en 4649 kwamen net te kort en eindigden als tweede en derde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.