Enthousiasme over historische GP Eext: 'De saamhorigheid is gewoon geweldig'

EEXT - Ronkende motoren, een hoop nostalgie en de geur van verbrand rubber. Dat zijn de ingrediënten van de zestiende Historische Motor GP Eext. Op het zonovergoten evenement kwamen vandaag zo'n zesduizend bezoekers af. Dat zijn er duizend meer dan vorig jaar.
De organisatie is heel tevreden met het aantal bezoekers en wil volgend jaar nog verder uitbreiden.

'Zonder vrijwilligers geen wedstrijd'

Om de races met ruim honderdzestig rijders uit allerlei verschillende motorklasses in goede banen te leiden zijn zo'n tweehonderd vrijwilligers nodig. "Zonder vrijwilligers geen wedstrijd", zegt Johan de Vries, de voorzitter van de organisatie.

Vrijwilliger van het eerste uur

Martin Eggens is al sinds de start van de GP in Eext vrijwilliger. Hij stond zelfs aan de wieg van het evenement. Vandaag is Eggens postleider. Hij stuurt de vrijwilligers met racevlaggen en de bewakers bij de oversteekplaatsten aan.

Geweldige saamhorigheid

Martin is de hele week druk geweest met de GP Eext, maar hij doet het vrijwilligerswerk met liefde: "De saamhorigheid is gewoon geweldig." Eggens heeft het evenement in zeventien jaar tijd, behoorlijk zien veranderen: "Vroeger reden we achter de prikpennen van de boeren aan, tegenwoordig staan er dranghekken, stropakken en bouwhekken, er wordt wat heen gesleept hierzo."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.