College Assen: Nieuws over rechtbank ontzettend zorgelijk

De rechtbank in Assen gaat mogelijk sluiten (Rechten: archief RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen gaat mogelijk sluiten (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - "Ontzettend zorgelijk!" Dat vindt het college van B en W van Assen van de mogelijke sluiting van de rechtbank in Assen.
"De alarmbellen rinkelen in Assen", aldus woordvoerder Martin de Bruin van de gemeente. "Maar de bestuurders willen eerste alle feiten boven tafel, voordat ze van alles gaan roepen. Daarvoor is het nu te vroeg", zegt hij. "We horen nu ineens dit nieuws. Maar het college weet nergens van, is nergens over geïnformeerd. We gaan nu op zoek naar alle ins en outs."
Zie ook: 'Rechtbank in Assen gaat dicht vanaf 2016'

In opstand

Vorig jaar kwam Assen ook in opstand tegen een eerder plan van het rechtbankbestuur van Noord-Nederland om personeel van de Asser rechtbank naar Groningen te verhuizen. Dat plan is later weer ingetrokken.
Zie ook: Rechtbank Noord-Nederland trekt verhuisplan in
Reactie provincie

De provincie Drenthe wil wachten met een inhoudelijke reactie tot maandag. Dan presenteert de Rechtbank Noord-Nederland een nieuwe meerjarenvisie. "De provincie maakt zich altijd sterk voor het behoud van banen, en over verlies van banen maken we ons altijd zorgen," zegt een woordvoerder van de provincie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.