Grote baas WK motorcross: Ik hoop dat we nog vaak naar Assen komen

MOTORCROSS - De Italiaan Giuseppe Luongo is 55 jaar en al meer dan dertig jaar is hij de organisator van het wereldkampioenschap motorcross. Zijn bedrijf Youthstream heeft wereldwijd alle wedstrijdrechten.
"Ik vind dat de sport een stap moet maken. Daarom zijn we in Assen. We moeten zorgen voor goede toegangswegen, goede parkeergelegenheid en een paddock die groot genoeg is", zegt Luongo.

60-duizend bezoekers

Want een wereldkampioenschap organiseren is geen klus voor amateurs. Op wedstrijddagen in Italië komen zomaar 50.000 tot 60.000 bezoekers. Om die goed te kunnen herbergen kijkt de Italiaan reikhalzend uit naar de moderne faciliteiten van het TT-circuit.

Goede faciliteiten

Bij de Grand Prix in het buitenland worden veel faciliteiten speciaal voor de Grand Prix tijdelijk opgebouwd: zoals de hospitality en de persruimte. Wel hebben ze daar dan een permanent crosscircuit. In Assen is het precies andersom. De baan moet nog aangelegd worden, maar de faciliteiten zijn van hoog niveau.

Langdurige samenwerking

Als het evenement slaagt zullen mogelijk meer race-circuits volgen als het aan organisator Youthstream ligt. En Giuseppe Luongo hoopt in de toekomst nog vaak met z'n evenement richting Assen te komen. "Ik wil geen uitspraken doen over hoeveel jaar. Maar wat mij betreft gaat het om een landurige samenwerking."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.