FC Emmen met zelfde elf tegen Telstar

VOETBAL - De elf spelers die afgelopen maandag in de basis stonden in de barslechte wedstrijd van FC Emmen tegen Helmond Sport (0-1 verlies) krijgen vanavond in de uitwedstrijd tegen Telstar kans op eerherstel. Dat viel op te maken op basis van de laatste training, donderdagochtend.
"Ik doe geen uitspraken over de opstelling", laat trainer Marcel Keizer weten. "Maar ik vind niet dat je na twee slechte wedstrijden in paniek moet raken. In de eerste twee duels ging het tenslotte prima."

Cruciaal

Keizer beschouwt het duel tegen zijn oude club ook niet als een cruciale. "Nee, het is gewoon één van de 36." Toch zal een aantal spelers de confrontatie in Velsen-Zuid ongetwijfeld als 'do or die-duel' zien. Een nieuwe offday kan wel eens betekenen dat de volgende wedstrijd vanaf de reservebank bekeken moet worden.
Telstar
De opponent van vanavond is de huidige hekkensluiter van de Jupiler League. De 'Witte Leeuwen' hebben uit vier duels twee punten behaald. Keizer: "Toch hebben ze geen onaardig team en staan ze mijns inziens te laag. Ze hebben een voetballende ploeg met balvaardige spelers. In het verleden misten ze wel wat fysiek sterke spelers, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen." Telstar-trainer Michel Vonk kent de nodige personele problemen. Thomas van den Houten, Tim Keurntjes, Toine van Huizen en Tom Beissel zijn geblesseerd. Dustin Mijnders is een twijfelgeval.

Hagenauw ontbreekt

Bij FC Emmen is Tim Siekman niet van de partij vanwege zijn schouderblessure. Ook door de naam van Arjen Hagenauw kan een streep gezet worden. Hij raakte tijdens de donderdagtraining geblesseerd aan zijn bovenbeen. "Dat is wel jammer, want in de voorbereiding deed hij het heel goed en ook in de afgelopen wedstrijden speelden we met de gedachte hem in te brengen. Helaas is Arjen nog niet topfit en we willen geen risico's lopen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.