Drenthe krijgt geld van minister Asscher in strijd tegen werkloosheid

Minister Asscher (r) en minister-president Rutte waren afgelopen mei op werkbezoek (Rechten: archief RTV Drenthe)
Minister Asscher (r) en minister-president Rutte waren afgelopen mei op werkbezoek (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Drenthe en Hardenberg krijgen samen zes miljoen euro om werkgelegenheid een boost te geven. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit regionale sectorplan goedgekeurd.
De helft van het geld komt van het Rijk, de andere helft wordt geïnvesteerd door werkgevers, bonden en gemeenten. Dat melden
en
.
Omscholen
In dit plan wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde WW-brug met baangarantie voor één jaar. Op die manier moeten negenhonderd werkzoekenden en mensen die hun baan dreigen kwijt te raken aan de slag worden geholpen in beroepen waar een werknemerstekort is. Het plan is dat minstens negentig procent van de mensen die omgeschoold zijn, een nieuwe baan krijgen.
Technische beroepen
In Drenthe is vraag naar technische medewerkers in onder meer metaal en bouw. Het werkloosheidspercentage in Drenthe is hoog. In de provincie zijn er relatief veel laag opgeleiden, terwijl werkgevers steeds meer vacatures hebben op mbo-niveau, schrijft Binnenlands Bestuur.
Over de grens
Een deel van mensen gaat over de grens in Duitsland aan de slag. Drenthe is al langer bezig om werkzoekenden aan de slag te krijgen in het buitenland. Daar is minder werkloosheid en zijn er meer vacatures.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.