Stelling: Het terugdraaien van de maximum snelheid naar 120 km/u is goed voor alles en iedereen

Het terugdraaien van de maximum snelheid naar 120 km/uur is goed voor alles en iedereen! (Rechten: arcief RTV Drenthe)
Het terugdraaien van de maximum snelheid naar 120 km/uur is goed voor alles en iedereen! (Rechten: arcief RTV Drenthe)
ASSEN - Als het aan PvdA-Kamerlid Vos ligt draaien we de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur terug naar 120. Het is voor het Kamerlid een van de ideeën om CO2-uitstoot te verlagen. De PvdA benadrukt dat het geen partijstandpunt is.
Uitstoot CO2

Reden voor dit idee is de recente uitspraak in een rechtszaak van klimaatorganisatie Urgenda. Die eiste bij de rechter dat Nederland in 2020 de CO2-uitstoot met minimaal 25 procent terug heeft gebracht. De rechter ging daar afgelopen juni in mee.

Beter voor alles en iedereen

In Nederland is 130 kilometer per uur de standaard snelheid op snelwegen. Maar op veel wegen gelden uitzonderingen. Dit heeft tot gevolg dat de automobilist het spoor vaak bijster is. Waar mogen ze nu wel het gaspedaal indrukken? Het terugdraaien van de snelheid is niet alleen goed voor het milieu, het is volgens sommige automobilisten ook een stuk veiliger om het gaspedaal minder diep in te drukken.

Stelling

Het terugdraaien van de maximum snelheid naar 120 km/u is goed voor alles en iedereen!

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De varkensboeren hebben het moeilijk. Gisteren vroegen we u of u bereid bent meer te betalen voor een speklapje. 58 procent was het eens met de stelling en is best bereid om meer te betalen voor varkensvlees. 42 procent is het oneens met de stelling. 815 mensen brachten hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.