Werkstraf voor verduisteren geld van drumband

De man verduisterde bijna drieduizend euro (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man verduisterde bijna drieduizend euro (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De 50-jarige ex-penningmeester van drumband Fortissimo in Coevorden heeft een werkstraf van honderd uur opgelegd gekregen voor het verduisteren van bijna drieduizend euro.
Daarnaast hangt de man de komende twee jaar een voorwaardelijke celstraf van een maand boven het hoofd.
Geld voor boodschappen
De man drukte tussen maart 2011 en maart 2014 stelselmatig geld achterover. Het ging om kleine bedragen die hij nodig had om bijvoorbeeld boodschappen te doen, beltegoed te kopen of te tanken.

Spijt

De man zei tegen de rechter dat hij heel veel spijt had. Hij was voor de verleiding gezwicht omdat hij in de schuldsanering terecht was gekomen. Ondanks dat heeft de nu in Duitsland woonachtige man geen poging gedaan de vereniging deze excuses aan te bieden.

Terugbetalen

De zaak kwam aan het licht toen alle bestuursleden, behalve de penningmeester, opstapten. De kas werd gecontroleerd en er werden hiaten vastgesteld. De penningmeester bekende meteen. Hij zei het geld slechts te hebben geleend en wilde het terugbetalen. Omdat dit nog niet is gebeurd, legde de rechter de man ook het terugbetalen van ruim 2.800 euro op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.