Lindeman wint etappe in Vuelta: Het was een spooktocht, winnen is zo bijzonder

WIERENNEN - Bert-Jan Lindeman uit Assen heeft de zevende etappe in de Vuelta gewonnen. 'Ik vertrouwde op mijn sprintje. De laatste 150 meter wist ik dat het goed zou komen', zegt Lindeman tegen RTV Drenthe verslaggeefster Karin Mulder.
De renner van Lotto-Jumbo kwam in de eerste bergrit solo aan in Capileira. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vijf man die de hele dag vooraan reed en een maximale voorsprong van 13 minuten had.
'Normaal als het achtervolgende peloton gas gaat geven wordt het lastig. Dus toen had ik er nog geen vertrouwen in'.
"In het begin van dit seizoen hadden we met de ploeg veel pech, maar we zijn blijven vechten. Heel speciaal en mooi dat ik hier kon winnen", aldus Lindeman.

Marge van zes minuten
De renner uit Assen bleef samen met de Wit-Rus Ilja Kosjevoj over en had voor de lange en steile slotklim nog een marge van zes minuten. 'Het was een echte spooktocht. Het was hier tussen de 35 en 40 graden. Ik weet weinig van Kosjevoj, maar hij moest in de finale al een kopbeurt overslaan, dus toen begon ik erin te geloven'.
Eerste overwinning 2015
Op 200 meter voor de finish reed Lindeman weg bij Kosjevoj en boekte hij zijn eerste overwinning van 2015.
Het is ook de eerste zege in een grote ronde voor de Drent die eerder dit jaar als 95e eindigde in de Giro d'Italia. Bauke Mollema was de laatste Nederlander die een rit won in de Vuelta in 2013.
Het is de tweede keer dat Lindeman de ronde van Spanje rijdt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.