GroenLinks Drenthe: Welk effect heeft het uitstel van de spoorwerkzaamheden in Assen?

De plannen voor het nieuwe station in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De plannen voor het nieuwe station in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De Statenfractie van GroenLinks in Drenthe wil van commissaris van de koning Jacques Tichelaar duidelijkheid over de vertraging van de spoorwerkzaamheden in Assen.
De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

Uitstel

ProRail kondigde vorige week aan de werkzaamheden aan het spoor, die in 2016 gepland staan, een jaar uit te stellen. Daardoor ontstaat ook vertraging aan de bouw van het nieuwe station in de provinciehoofdstad.

Maatregelen

Na de werkzaamheden aan het spoor, zouden ook extra treinen gaan rijden tussen Assen en Groningen. "De extra treinen zijn nodig voor het verkeer van en naar de stad Groningen, omdat de zuidelijke ringweg van Groningen aangepakt gaat worden", meldt GroenLinks.
Volgens de partij moet de provincie zorgen voor een goede regionale bereikbaarheid. "Met het uitvallen van de extra treinen zal de bereikbaarheid op andere wijze moeten worden gegarandeerd."

Vragen

De partij wil van Tichelaar weten wat de effecten zijn van de vertraging van de spoorwerkzaamheden. Ook is GroenLinks benieuwd of de provincie extra maatregelen neemt, als extra treinen uitblijven.
Bovendien heeft de partij vragen over het kostenplaatje. "Bent u voornemens eventuele meerkosten voor de provincie als gevolg van de genoemde vertraging, te verhalen op ProRail", vraagt GroenLinks aan Tichelaar.

Lees ook:
Wethouder Vlieg: Assen gaat niet extra betalen voor uitgestelde spoorwerkzaamheden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.