Ploegleider Erik Dekker: Lindeman is een speciaal soort

Provincie - WIELRENNEN – Oud-wielrenner Erik Dekker is ploegleider in de Vuelta voor Lotto Jumbo. Hij was vanmiddag getuige van de etappe-overwinning van Bert-Jan Lindeman uit Assen.
Dekker zat met zijn auto niet achter de kopgroep van Lindeman, maar hield via whatsapp contact met zijn collega Merijn Zeeman die verder voorin de koers zat. Helemaal verbaasd over de Drentse zege is Dekker niet:
"We zijn zes ritten onderweg en hij zit al voor de derde dag mee in de kopgroep en vandaag was misschien wel de minst logische dag om te winnen, maar Bert-Jan wilde er wel vol voor gaan", aldus Dekker.

Lees ook:
Lindeman wint etappe in Vuelta: Het was een spooktocht, winnen is zo bijzonder

Knokken

"Bert-Jan kan vechten, knokken die kan eraan hangen; die krijg je er niet af. Dat is vandaag wel erg handig gebleken. Van Bert-Jan weten we wel dat hij niet de gevleugelde klimmer is. Maar als hij er echt voor gaat zitten dan weet je dat hij een heel eind kan komen. Met zijn harde kop en ijzeren wil komt hij heel ver. En het is wel handig dat hij het laat zien in één van de grootste wedstrijden die we kennen in het wielrennen".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.