Derde opeenvolgende nederlaag voor FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen leed vrijdagavond in Velsen Zuid een zure nederlaag tegen Telstar. Door twee persoonlijke fouten won de thuisploeg met 2-1. Voor Telstar was dit de eerste overinning van het seizoen, voor de ploeg van trainer Marcel Keizer betekende het verlies de derde nederlaag op rij.
Eerste helft

In een eerste helft met weinig hoogtepunten, mist Rick ten Voorde na vijf minuten spelen de kans op 1-0. Veel meer kansen weet Emmen niet te creëren, alleen Boy Deul miste, uit een vrije trap, op een haar na het doel. Aan de andere kant redt Jens Streutker twee knap.

Persoonlijke fouten

In de tweede helft is het weer Ten Voorde die Emmen aan de leiding kan brengen. Binnen dertig seconden ziet de aanvaller zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal belanden. Emmen speelt de tweede helft agressiever, maar weet de kansen niet te benutten. Door persoonlijke fouten geeft Emmen de wedstrijd uit handen. Eerst let Johan Kulhan tegen zijn oude ploeg niet goed op bij een vrije trap van Telstar en brengt Lilipaly de thuisploeg aan de leiding. Amper twee minuten later verdedigt Emmen weer niet attent en lijkt Ajnane de wedstrijd te beslissen, alhoewel er een buitenspelluchtje aan het doelpunt kleeft.

Aansluitingstreffer

Nadat Gyasi Kolder is komen vervangen en Ten Voorde als diepe spits is gaan spelen, krijgt FC Emmen kansen. Eerst kopt Ten Voorde in de handen van doelman Zonneveld, maar twee minuten na de 2-0, brengt Danso de spanning weer terug in de wedstrijd. De aanvaller reageert attent als Zonneveld een schot niet onder controle krijgt.

Genoeg kansen

In de twintig minuten die nog resten krijgt FC Emmen genoeg kansen op de gelijkmaker, maar Seip, Streutker, Ten Voorde en Deul weten Zonneveld niet te passeren, zodat de avond voor FC Emmen in mineur eindigt.
Na een goed begin van de competitie verliest FC Emmen voor de derde keer op rij en staat na vijf wedstrijden op de elfde plaats.